PROJEKT „SVIJET GLAZBE U DJEČJEM VRTIĆU“

Zbog velikog interesa djece za sve vrste glazbenih aktivnosti odlučili smo u našoj skupini započeti s radom na projektu ” Svijet glazbe u dječjem vrtiću”. Projekt smo započeli u studenom 2023. godine i trajao je četiri tjedna.

Kako bismo zadovoljile dječji interes za glazbu i omogućile im aktivan doživljaj glazbe osmišljavale smo aktivnosti u svrhu postizanja postavljenih ciljeva poticanjem djetetove kreativnosti i stvaralaštva, razvijanjem volje i želje za sviranjem, spoznavanjem novih znanja, istraživanjem zvukova. Poticali smo glazbeno pamćenje, slušali, svirali i pjevali.

U suradnji s mamom našeg polaznika, gospođom Pletikapić, saznali smo što je to Zumba kids i kako se može povezati pokret uz glazbu.

U skupini su nas posjetili mladi glazbenici, bivši polaznici Umjetničke škole koji su nam predstavili svoje instrumente i održali mini koncert.

Prilikom posjete Umjetničkoj školi naučili smo što je to notno crtovlje i što su note. Prepoznavali smo tonove, melodije, ritam, tempo, pjevali smo i plesali.

Kroz projekt je svako dijete doživjelo glazbu na sebi svojstven način, pokazalo svoju kreativnost i sposobnosti. Kod djece smo potaknuli ljubav prema glazbi i glazbenom stvaralaštvu,  poticali timski rad i rad u grupama, motivirali ih na stvaranje i djelovanje.

Hvala svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta!

Veselimo se svakom novom projektu u našoj skupini!