Početak rada vrtića

Dječji vrtić Cvrčak Beli Manastir počinje s radom od 11. svibnja 2020. godine prema Uputama o sprječavanju i suzbijanju epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 29. travnja 2020. godine.

 

Za djecu će se organizirati prihvat u skupinama od devetero djece prema Rasporedu rada odgojitelja. Prilikom dovođenja i odvođenja djeteta odgojitelj će preuzimati i predavati dijete roditelju na ulaznim vratima vrtića. Sadržaj obilježenog ruksaka s pidžamom, rezervnom odjećom i napisanim brojevima telefona roditelja zamjenjivati će se petkom. Roditelji čija će djeca krenuti u vrtić 11. svibnja 2020. godine ruksake s potrebitim stvarima mogu donijeti u vrtić u četvrtak ili petak (7. ili 8. svibnja).

Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dolazak djece u vrtić moguć je ukoliko su oba roditelja zaposlena i nemaju drugih mogućnosti zbrinjavanja djeteta. Preporuča se roditeljima da ne dovode djecu s kroničnim bolestima ili djecu koja su u doticaju s kroničnim bolesnicima. U vrtić se ne dovode djeca s povišenom tjelesnom temperaturom, koju roditelj mjeri prije dolaska u vrtić, djeca s respiratornim simptomima (kašalj, kihanje, kratak dah) i djeca koja su pod rizikom da su mogla biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogla biti zaražena COVIDOM-19. Zbog sigurnosti ostale djece u skupinu se ne mogu uključiti djeca koja su pod terapijom propisanom od strane nadležnog liječnika.

 

Prilikom uključivanja djeteta u vrtić nakon bolesti roditelj je dužan dostaviti odgojitelju liječničku ispričnicu iz koje je vidljivo da je dijete zdravo. Prije uključivanja djeteta u vrtić roditelji su dužni predati potpisanu izjavu koja će se moći preuzeti malo niže dolje, ili u vrtiću.

Zbog organizacije rada vrtića roditelji su dužni najaviti dolazak djeteta u vrtić na broj telefona 701-318 ili e-mail adresu vrtic.cvrcak@gmail.com najkasnije dva dana prije uključivanja djeteta u odgojnu skupinu. O svim promjenama u načinu rada biti ćete obaviješteni na vrijeme. Dječji vrtić u Šećerani od 11. svibnja 2020. godine počinje s radom na adresi Šećerana, Žrtava Domovinskog rata 25.

Izjavu koja Vam je potrebna za uključivanje djeteta u vrtić možete preuzeti ovdje /doc/