Tjedan zdravlja

Tjedan zdravlja provodili smo u sklopu četvrtog Nacionalnog programa Živjeti zdravo koji svake godine organizira Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a ove godine se provodi pod sloganom  MOJE ZDRAVLJE, MOJE PRAVO!

Sve ponuđene aktivnosti  pripremljene su u suradnji s Finskom organizacijom srca  po uzoru na finski model dobre prakse Smart Family, u području promicanja zdravih stilova života i prevencije prekomjerne tjelesne mase i debljine.

Aktivnosti su provedene u svim odgojnim skupinama u matičnom i područnim vrtićima. Brojne igre i aktivnosti koje potiču razvoj zdravih prehrambenih navika proveli smo na zabavan i kreativan način. Učili smo pjesmice o voću i povrću, vježbali hrabrost u kušanju novih okusa, upoznavali smo voće i povrće pomoću osjetila dodira, sjeckanjem voća i povrća vježbali smo finu motoriku, prepoznavali hranu pomoću osjetila mirisa, pravili ražnjiće od voća, posadili smo i vlastiti vrt koji ćemo pratiti kroz cijelu godinu, a u aktivnosti smo uključili i roditelje koji su se rado odazvali našem pozivu.

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.